7 destinații pentru mame

Saturday, March 08, 2014


Azi e ziua femeii, a mamelor, asa ca ma gandesc sa continuu o traditie care a inceput anul trecut. Pe InTurneu, ziua le este dedicata.

La multi ani!

Asadar, 7 destinatii in care sa calatoriti cu mama.


1. Bucovina

E unul din locurile acelea speciale care ne definesc ca neam.
In mod deosebit daca mergeti in timpul Sarbatorilor de Paste sau de Craciun mama se va bucura sa redescopere traditiile locurilor, traditii pe care le credea pierdute.

Sunt aceleasi locuri in care, in copilarie, a fost in excursie cu scoala, in care, mai tarziu, v-a trimis in excursie cu scoala, si pe care, in sfarsit, le-ati vedea impreuna.



2. Roma

Capitala Italiei de azi e atat de incarcata de istoria noastra, a romanilor, incat nici nu se cer prea multe alte motive.

Imaginati-va o mama cu lacrimi in ochi, stand langa Columna lui Traian si amintindu-si cum Badea Cartan a strabatut pe jos drumul sa ajunga sa vada tocmai Columna.

Ar indura o asteptare chiar de o ora jumate, numai sa intre la Colosseum, desi eu va recomand sa cumparati biletele online, tot pentru binele ei. Va vrea sa-si puna o dorinta la Fontana di Trevi, cum e traditia. Iar Piata Spania o va incanta intr-atat, incat ii va da idei cel putin pentru toate pervazele, dar si pentru doua-trei straturi din gradina. Aa, si ii va povesti si bunicii.

3. Grecia ... de preferat pe insula, musai la mare

Mamei i-a placut intotdeauna la mare, de cand mergea cu bilete de la sindicat si statea in statiunea Mamaia, la hotel Aurora... sau in statiunea Aurora, hotel... sunt confuza.

Fiecare mama e experta in inotul stil "broasca", ii place soarele cu moderatie, respecta cu strictete orarul recomandat de medic pentru baile de soare si dezleaga cateva reviste de integrame pe sejur. Bunicile - sudoku.

Eei, si cum sa nu vrei sa te bucuri impreuna cu aceasta mama pe o plaja vesnic insorita, intr-o apa vesnic limpede sau la un cocktail din partea casei, dupa un gustos suflaki?



4. Croatia

Tara asta-i speciala. Nu numai ca are de toate: munti, mare, plaje, lacuri (si ce lacuri!), dar si felul in care arata dupa un trecut (apropiat) asa zbuciumat e incredibil. Satele rare au toate case si curti de oameni gospodari, iar cele de pe traseele mai turistice ofera chiar cazare in camerele libere. Un fel de agroturism.

Mama abia ar astepta sa se agate de vreun pom din curte, iar pana la plecare va fi identificat cu ajutorul gazdei toate plantele aromatice pe care le-a gasit in jur. Ba chiar ar primi vreo trei crengute la pachet. Eei, sigur ca n-ar vorbi nicio limba comuna; ar fi doar limbajul ospitalitatii croatilor si cel al bucuriei mamei sa fi intalnit asa oameni.




5. Londra

Nu e locul in care a visat din totdeauna sa ajunga, dar e locul care-i starneste o curiozitate. N-ar indrazni sa mearga singura, caci n-are incredere in nivelul ei de limba engleza. Asadar, cu atat mai mult ar vrea sa mergeti impreuna. Ba chiar s-ar simti mandra de cat de bine va descurcati.

Ar vrea sa vada schimbul de garda la Buckingham Palace, s-ar plimba pe malul Tamisei, s-ar relaxa urmarind veveritele in St. James's, dar i-ar fi frica de London Eye.



6. Monte-Carlo

La prima vedere nu pare o destinatie pentru mame; poate mai mult pentru tati cu fiii lor. Dar e un fel de Vegas al Europei, un Vegas mai accesibil. Si cine n-ar avea curiozitatea sa vada mai de aproape viata ca-n filme?! E totusi o destinatie de-o zi.



7. Paris... mai are nevoie de explicatii?



You Might Also Like

0 comments