O zi în Rostov, o porție de Rusia autentică

Friday, July 12, 2013

Din categoria pe unde se mai plimbă partenerul meu de turnee de capul lui (adică fără mine), astăzi vă povestesc despre cum a petrecut o zi de weekend prin jurul orașului rusesc Rostov-pe-Don. E drept că s-a întors Cristi de patru ori din Rusia până să mă învrednicesc să scriu despre o zi, de fapt singura lui zi mai turneică dintre toate escapadele.

Orașul Rostov nu e tocmai turistic, așa că nu e nici foarte ușor de abordat de un turist nevorbitor de limbă rusă. Poate e bine ca măcar alfabetul chirilic să-l învățați, să vă mai ajutați de google translate sau orice alt dicționar. Avantajul e neeuropenizarea orașului, păstrându-și aerul autentic, deși, geografic, Rostov e în partea europeană a Rusiei.

În apropiere de Rostov, la Aksay, este un muzeu militar amenajat de un pasionat, cu exponate dezafectate sau chiar rămășițe din război.

Urmează o galerie cu minunățiile muzeului.

MiG-23 - Avion de vânătoare (Uniunea Sovietică)


Antonov An-2 - Avion utilitar și agricol (Antonov - companie ucraineană)
AN2, Antonov

Stânga: Transportor blindat pentru trupe. Dreapta: Transportor blindat BTR-60PB (Uniunea Sovietică)
APC - Transportor, BTR - 60PB, Rusia

BMP-1 - Mașină de luptă a infanteriei (Uniunea Sovietică)
BMP-1

Galerie


Dacă pozele nu au reușit să facă o imagine completă, am găsit un 360° al locului.

Următoarea oprire a fost satul cazac Rybatskiy, cu o plimbare printre casele tradiționale cazace și cu prânzul la un mic restaurant local. Meniul: borș de pește, pește, clătită cu carne și nelipsita vodka.

Satul cazac Rybatskiy

Restaurant cazac, Rybatskiy

Satul cazac Rybatskiy
Întoarcerea în oraș, mai precis trecerea Donului, spre Rostov, a fost și ea inedită. E un dispozitiv tip bac, montat pe o șufă între cele două maluri, acționat de un motor de pe unul din maluri, ca o telecabină.

O struțo-cămilă tehnică.
Închei cu o galerie foto cu aspecte din Rostov.

Rostov-pe-Don


You Might Also Like

0 comments