Primele impresii despre Peru

Tuesday, April 09, 2013

Peru e mare. E o observatie inca din timpul planurilor de calatorie, cand numaram orele pe drum si distantele intre diferitele locatii. E motivul pentru care am alocat cele mai multe zile de concediu de pana acum, dar si motivul pentru care am decis sa modificam itinerariul gandit initial, pentru a nu ajunge la epuizare.

E tara cu 80 de tipuri de climat, din 260 in toata lumea. E tara care are deschidere la ocean, plaje, munti si lacuri, vulcani si bai termale, desert si jungla.

image
image

Tocmai din diversitatea asta a naturii rezulta si multimea de activitati posibile, cele mai multe rare spre unice in lume.

Oamenii sunt poate la fel de diferiti, multi saraci, dar nu violenti, majoritatea foarte amabili si dornici sa ajute, mai ales cei din domeniul turismului, caci cu ei am avut cel mai mult de-a face. Toti sunt imprevizibili, ca vremea, si niciunul punctual. In mod deosebit ospatarii promit timpi de care bucatarii nu se pot tine. Asta nu ar fi o problema daca nu am fi tot timpul intre autobuze si trenuri.
image
image

Cei pe care ne-am putut baza de fiecare data au fost oamenii legii. Chiar in centrul Limei ne explica un politist ca ei au in mod deosebit grija de tursti pentru ca ei sa recomande si altora tara asta. Au inteles ca, in momentul asta, turismul e resursa lor cea mai valoroasa.

Nu e o tara usor de vizitat pe cont propriu, dar cu siguranta merita efortul. Peru e o tara deosebita si deosebit de frumoasa!
image
image
image
image

You Might Also Like

0 comments