Despre ce e vorba în Rio?... orașul, nu animația

Monday, December 10, 2012

Altfel spus, de ce e Rio de Janeiro atât de popular, de ce devine un magnet tot mai puternic pentru pasionații de călătorii?

Cuvintele cheie ar fi: Carnavalul, Copacabana și statuia Cristo Redentor. Dar, cu siguranță, Rio e mai mult decât atât.

Carnavalul înseamnă și samba. Plajele, cu terasele atașate, dau senzația că la Rio se trăiește pe ritm de samba. Servirea cafelei, preparatul tradiționalei caipirinha sunt toate în ritm, nu doar pe fundal sonor, ci în pașii autentici de samba.

Copacabana înseamnă și fete frumoase, dar și baie de soare sau în ocean în timpul iernii europene. Și, nu în ultimul rând, înseamnă terasele mai sus menționate.Brazilienii sunt foarte sociabili, așa că, de la o simplă caipirinha la bar, te poți aștepta să fii antrenat în discuții despre istorie și cultură, să ți se argumenteze că România e net superioară cultural și istoric Brazilei (true story!), dar și să fii întrebat dacă nu te-ar interesa să cumperi o pălărie sau... iarbă (another true story!). Desigur, sunt persoane diferite în cele două povești.

Statuia lui Cristo e și una din cele două locații de belvedere asupra orașului. A doua e muntele Pão de Açúcar. De ce sunt două (în afară că așa a vrut mama-natură)? Pentru că trebuie să urci pe una ca s-o poți admira pe cealaltă.

La statuie se ajunge cu trenul, pe o cale ferată incredibil de abruptă, iar la Pão de Açúcar urcă telecabina.

Rio e orașul într-o continuă atmosferă de vacanță, nu există extra-sezon, iar rezervele de nucă de cocos și caipirinha sunt inepuizabile.You Might Also Like

0 comments