Meanwhile in Sao Paulo

Thursday, November 08, 2012

După-atâta frig și ceață iar s-arată soarele!


De fapt nici n-a prea fost frig, ci doar a plouat, și nu în București, ci în Sao Paulo. Asta e pe modelul nu e mașină, ci bicicletă, și nu i-a fost dată, ci furată. Și ca să fie complet, nu eu sunt în Brazilia, cea care vă povestește, ci membrul mai discret al echipei În turneu.

Așadar, putem trage cu ochiul la ce se mai întâmplă în Sao Paulo, căci am făcut rost de câteva poze (de pe surse). Vă pot povesti câte ceva despre ele, fără a intra acum în detalii, ci promit articole mai generoase pentru fiecare subiect în parte. De altfel, parte din povești mi-au fost ținute ascunse pentru a le păstra efectul autentic când le vine rândul.

Caipirinha

Am aflat secretul pentru o caipirinha perfectă! Și-l dezvălui. Ingredientul minune este cachaça. E o băutură alcoolică braziliană, obținută prin fermentarea trestiei de zahăr.


Mâncăruri & băuturi dubioase

Arată a felii de banane, au gust de pătrunjel fiert, deci ce ar putea fi? Evident, tulpină de palmier.


Ceea ce ați crede că e un banal pahar cu apă plată, e de fapt un banal pahar cu apă plată... de nucă de cocos.


La restaurantul Bovinos Grill, grătarul stă în vitrină, la loc de cinste.


Muzee

Sao Paulo, ca orice metropolă, are foarte multe muzee, așa că nu e tocmai ușoară alegerea între unul sau altul, mai ales când timpul e scurt. Dacă limitezi alegerea la categoria celor mai bizare, atunci e ceva mai simplu, iar Institutul Butantan pare să se detașeze de pluton.


Acest institut este un centru de cercetare pentru vaccinuri și antidoturi împotriva mușcăturilor de lighioane, cum ar fi șerpii și alte reptile veninoase. Centrul este deschis pentru vizitare.


Un alt muzeu e cel al fotbalului, care e probabil un must, măcar pentru că Brazilia e țara cu cele mai multe campionate mondiale câștigate.


Catedrala Se


De prin oraș
Ați simțit entuziasmul în articol? E și pentru că mai apare un continent pe harta În turneu: America de Sud.

You Might Also Like

0 comments