Croația, la mare

Tuesday, October 16, 2012

Închei mini-seria Croația cu o zi la mare, mai exact o seară prin ploaie și o jumătate de zi de relaxare pe plajă, într-o stațiune de pe lângă Rijeka.


Ajunși spre seară la locația de cazare, am tocmit un apartament pentru toți 8, ne-am lăsat bagajele și am ieșit. Imediat ce am ajuns pe faleză, două surprize: terasele erau închise, sau nici n-au existat vreodată, și, în plus, începea să plouă. Însetați fiind (de-o bere), nu ne-am lăsat descurajați de niciuna, așa că am continuat plimbarea în lungul falezei timp de 30–40 de minute, până la primele lumini și sunete. O plimbare pe malul mării nu poate fi niciodată o pierdere, iar panorama era chiar frumoasă. Au apărut, în fine, și terasele, așa că ne-am putut relaxa pe tot restul serii. Între timp a stat și ploaia, numai bine să pară mai scurt drumul de întoarcere.A doua zi, la plajă. Nu mai era tocmai vreme de vară, soarele abia ieșea de după nori, iar apa era rece(!), și totuși n-am rezistat tentației. Două ture (de bazin imaginar) și-am ieșit. Și încă o dată, și chiar gata.

Plaja nu e dintre cele mai populare, nu e nici măcar în zona plajelor populare din Croația, dar e ceea ce căutam: câteva ore de detașare, de plăcere simplă, fără efort și lipsite de gândurile următoarei locații și a numărului de km până la destinație.Mai era ceva de bifat pe coasta Croației, anume o masă cu fructe de mare. Primisem recomandări de la cei care le-au testat în propria vacanță și dacă tot ne-am nimerit pe plajă la ora mesei, de ce nu?


Risotto cu midii.


Platou cu fructe de mare.


Și, în opinia mea, piesa de rezistență: salată de caracatiță cu rucolla.


Trebuie să recunosc, a fost un succes! Poftă bună!(?)

You Might Also Like

0 comments