Serbia, Croația, Italia, Monaco

Thursday, September 20, 2012

Am încheiat deja de o săptămână turneul prin cele câteva țări europene și încerc să-mi adun gândurile în vreo două povești. Aventuri, peisaje, oameni și locuri – le va veni rândul tuturor. Încep, totuși, cu un sumar al întregii experiențe. Ca să aveți un reper al mobilizării pentru acest turneu, am fost două mașini cu 8 pasageri.

Traseul: București – Dr. Turnu-Severin – Belgrad (Serbia) – Plitvice (Croația) – Rijeka (Croația) – Torino (Italia) – Monte-Carlo – Nisa (Franța) – Italia – România.

Deși planul inițial era să dormim o noapte în România, n-am mai avut răbdare să ne ținem de plan. Așadar, după o pornire mai lentă din București, sâmbătă seara eram în Belgrad.A doua zi, în prima parte a zilei, ne-am plimbat prin capitala sârbă, iar după-amiază din nou în mașini, din nou la drum, cu destinația Croația. Mi-a rămas gândul la Croația, în care cu siguranță voi reveni într-un turneu dedicat. Natura i-a ajutat mult, dar localnicii au știut s-o pună în valoare. Aici am avut două nopți și aproape două zile.
Torino a fost următoarea destinație, un fel de destinație-stea. Am locuit la o casă la periferia orașului, numai bună pentru mult așteptata... relaxare. Am dedicat 5 zile acestei activități, fără vreo remușcare. E drept că am trișat în două zile: într-una am mers la munte, într-un sat din apropiere, iar în alta, la Monte-Carlo.

Drumul de întoarcere a fost destul de întins, cu o singură oprire pentru odihnă la un motel de la periferia Belgradului. Ar fi o povestioară și de acolo, dar revin cu detalii într-un articol viitor.

Așadar, va urma...

You Might Also Like

0 comments