Un coaster, o poveste: Distileria Jameson

Friday, August 31, 2012

Articolul face parte din seria Suveniruri de colecție.

Unul din cele mai recente coastere este cel de la distileria Jameson, din Dublin, în timpul turneului irlandez din luna iunie.


Jameson este un whiskey irlandez, originar din Dublin, dar principalele etape de producție s-au mutat în Cork, vechea distilerie a capitalei fiind transformată în obiectiv turistic.


Am început vizita cu un film de prezentare, o reconstituire a unei povești de la începuturile afacerii, din secolul al XVIII-lea. Am continuat ghidați prin fiecare etapă de producție, cu scoaterea în evidență a particularităților whiskey-ului irlandez și în mod deosebit ale whiskey-ului Jameson. Cea care mi-a rămas în minte e că, în timp ce majoritatea celor americane sunt distilate o singură dată, cele scoțiene de două ori, cele irlandeze, și în particular Jameson, sunt triplu distilate. Nu am suficiente cunoștințe să pot aprecia dacă este o calitate, sau doar un atribut. Ei îl prezintă: triplu distilat, de două ori mai fin.
Noi, cei mulți, am încheiat vizita cu un pahar de Jameson, fie sec, fie în cocktail. Alți vizitatori, aleși dintre voluntari, între care am avut și noi un reprezentant, au participat la o degustare de whiskey: unul american, unul scoțian și în final Jameson-ul irlandez, cu votul unanim pentru cel din urmă, că doar ne aflam la ei acasă.Închei cu un știați că despre o colaborare între Jameson Irish Whiskey și actorul Kevin Spacey, proiect numit Jameson First Shot with Kevin Spacey. E un concurs de scurt-metraje deja încheiat, care s-a desfășurat în 3 țări: SUA, Rusia și Africa de Sud. Mai multe detalii aici.

You Might Also Like

0 comments