Vacanța mea ideală cu trenul... partea a 2-a

Tuesday, July 31, 2012

Odată încheiată călătoria urbană prin Lausanne, Berna și Lucerne, continuu plimbarea imaginară cu trenul prin Elveția spre peisajele alpine, poate cea mai spectaculoasă și imprevizibilă parte a excursiei.Următoarea destinație: Interlaken. Am pornit devreme din Lucerne așa că ajung repede în stațiune, unde îmi permit să încetinesc ritmul. Vizitez castelul Spiez și fac o plimbare pe lacul glaciar Thun.

Tot din Interlaken pornesc câteva trasee cu trenul, fiecare cu farmec unic. Fie trenul de epocă până la Grădina Botanică Alpină, fie spectaculosul traseu spre Jungfrau, Top of Europe, urcând prin Grindelwald și coborând prin Wengen, toate se așază pe harta călătoriei, dar într-o ordine căreia îi las marja de spontaneitate. Din Grindelwald mă abat spre Bort, o destinație mai retrasă, de unde îmi testez limitele la adrenalină și închiriez o bicicletă-scooter, coborând înapoi spre stațiune.

Sunt în tren și urc spre Jungfrau. Ajung la 3500m altitudine. Mă așez pe o piatră, respir aerul rarefiat și realizez că am pășit deasupra Europei. Mă bucur de impresionanta panoramă.

Rătăcesc prin munți câteva zile, la pas sau cu orice alt mijloc îmi iese în cale. Mă întorc în Interlaken, de unde iau din nou trenul, de data asta spre câmpuri mai încărcate de vegetație, zona orașului Montreux. Nu vizitez prea multe, căci e o revedere. Dar dacă plănuiesc să ajung în timpul festivalului de Jazz, visez cam prea departe?

Din Montreux spre Geneva, din Geneva acasă, și se încheie povestea călătoriei pe care mi-am imaginat-o cu trenurile elvețiene. Mă bucur că cei de la www.vacantecutrenul.ro mi-au dat ocazia să ajung măcar virtual în Elveția alpină, deasupra Europei, iar călătoria nu mai pare atât de îndepărtată.Am găsit ceva bilete de tren de la Perfect Tour care s-ar plia numai bine pe călătoria mea, cum ar fi un Golden Pass, o linie de lux, între Lucerne și Montreux. Să-mi permit un răsfăț?

You Might Also Like

0 comments