Escapadă în natură: Valea Argovei

Sunday, June 17, 2012

Iunie, 2012

A venit vara cea caniculară, așa că devine tot mai greu să rămâi în oraș, oricare ar fi el, peste weekend. O ieșire în natură e speranța de care mă agăț și eu pentru a scăpa de căldura tot mai sufocantă a betoanelor.

Și pentru că ne aflam aproape de ieșirea pe A2, înspre Constanța, ne-am uitat pe o hartă şi am ales cel mai apropiat iaz în direcția aia. S-a întâmplat să fie în zona Valea Argovei.Ajunși în zonă, GPS-ul nu mai era de mare folos, așa că tot ce puteam face e să mergem înspre apă, schimbând direcția de vreo trei ori. Parte a râului Argova era amenajat cu pontoane pentru pescari, pe care nu am vrut să-i disturbăm. În altă zonă a Argovei, unde s-a acumulat apa ca într-un iaz, ne-au alungat câinii, așa că am zăbovit doar pentru o ședință foto cu un cocostârc nu tocmai timid.

După ce ne-am satisfăcut pofta cu ceva mere verzi, am ieșit din Siliștea și, nu departe de sat, am găsit un drum spre o zonă ceva mai sălbatică a apei. Am găsit gălăgia păsărilor, iarbă proaspătă și soarele la apus, exact ce-am căutat.Tot pe la apus, doi pescari cu plasă își verificau dintr-o barcă eventuala captură. Aveam dubii dacă e braconaj sau nu, dar se pare că balta ar fi concesionată pentru pescuit cu plasă.

A fost o porție numai bună de natură, de care e nevoie măcar o dată pe săptămână, ca să putem depăși mai ușor lunile de vară.You Might Also Like

0 comments