Experienţă low-cost

Sunday, February 19, 2012

Februarie, 2012

Zburatul cu low-cost, în mod special de pe Băneasa, este întotdeauna o nouă experiență. E prima dată când mă dau cu avionul anul ăsta și a fost fără incidente mari, dar nu fără emoții. Destinația: Milano-Bergamo (Italia).

După o încercare nereușită de a scoate mașina din parcare, dintre zidul cimitirului și o movilă de gheață, pe la orele 4 jumate dimineața, am ajuns până la urmă la aeroport cu un taxi, în timp util. Având doar bagaj de mână și check-in făcut online, m-am așezat la coada pentru controlul de securitate, care a mers rezonabil de repede. Deși formalitățile sunt mai rapide când nu ai bagaj de cală, nici nu te strigă nimeni dacă ești rătăcit prin duty-free sau întârziat din motive... obiective. Și așa a fost; nu partea cu duty-free-ul, că vorbim totuși de Băneasa. Anunțaseră deja îmbarcarea la poarta 2, numai că au mai fost unii care au auzit de îmbarcare pentru Dublin tot la poarta 2, făcând o coadă la care m-am așezat și eu. Văzând că nu se avansează, am început să-mi pun întrebări, dar nu prea multe că nu era timp. Închiseseră poarta pentru Bergamo, așa că am început să fug după oameni cu vestă verde. Din fericire, în câteva secunde a revenit la poartă domnișoara responsabilă de control și m-a îndrumat spre autobuz. Așadar, m-am urcat în autobuz, unde am mai așteptat vreo 10 minute, că mai erau și alți întârziați ca mine, timp în care am ascultat și un schimb de replici prin stație între angajații aeroportului. Reproducere cât mai fidelă, sper:

Ea: „Dau finalul la Bergamo?”
El: „Da!”
Ea: „Dar mai sunt la pre-îmbarcare.”
El: „În fiecare dimineață trebuie să comentezi?”
Ea: „Bine că ești tu deștept!”

Și cu astea fiind spuse, a pornit și autobuzul către avion, pe un traseu acoperit total de zăpadă. Platforma era mai curată, avea doar câteva petece de gheață, iar pista, din unghiul meu, era practicabilă, cum le place știristelor să spună.

Decolarea a fost fără probleme, și aterizarea de asemenea. Totuși pista și platforma de la Bergamo arătau impecabil, deși câmpul era și acolo plin de zăpadă. Nu am poze, dar nu cred că vă e greu să mă credeți pe cuvânt.

You Might Also Like

0 comments