O săptămână în Germania și un city-break în Franța

Friday, February 17, 2012

Fac o trecere în revistă a câtorva dintre destinațiile de vacanță care mi-au plăcut în mod deosebit, cu ceva amănunte despre ele, nu multe că au trecut luni sau ani, și vreo două poze, cât să vă fac poftă. Din aceeași serie mai puteți citi: Grecia, Belgia, Bucovina.

Nu îndrăznesc să fac vreun top deocamdată, așa că aleg ordinea invers cronologică.

Frankfurt, Offenbach am Main (Germania), Strassbourg (Franta) si Freiburg (Germania) – Iulie 2011

Am aterizat în Frankfurt, am stat în Offenbach, cu o vedere minunată la râul Main, și am făcut o excursie de o zi în Strasbourg și Freiburg.

Frankurt nu este în topul orașelor turistice, principala lui funcție fiind aceea de nod aerian. Aveți totuși suficiente obiective să acoperiți 2-3 zile plăcute, dacă e să alegeți o escală prelungită în oraș.

Câteva must-do în Frankfurt sunt:
- O plimbare în piața centrală Römerberg, refăcută după al doilea război mondial după vechea arhitectură.

Piata Romerberg, Frankfurt

- Vizitați muzeul / casa memorială a lui Goethe. Casa este refăcută, dar mobilierul este cel originar. Mie mi-a plăcut în mod deosebit grădina din spatele casei, și așa am înțeles de unde inspirația lui Goethe.

Gradina casei memoriale Goethe, Frankfurt

- Mâncați faimosul frankfurter (o variantă de crenvurşt) cu garnitură de cartofi cu sos de muștar.
- Și nu în ultimul rând, acolo am băut cea mai bună bere nefiltrată; unii ar zice că e și cea mai frumoasă.

Bere nefiltrata in Frankfurt

Offenbach este o suburbie a Frankfurt, un orășel în care ți-ai dori să locuiești. O plimbare de 30 de minute în fiecare zi (după cum recomandă unii la TV) pe malul Main-ului te încarcă de energie pozitivă, iar pereții de mure de care nemții nici nu se ating, îți asigură porția de vitamine.

Offenbach am Main, Germania

Offenbach am Main, Germania

Strasbourg, deși aproape de granița cu Germania, are elementele unui oraș tipic franțuzesc: frumoasa catedrală în stil gotic Notre-Dame-de-Strasbourg, străzi înguste și terase înghesuite pe trotuare. Cartierul Petite France de pe malul râului Grande Ile e o bună probă a unui astfel de peisaj urban. Un pont: dacă vreți să luați prânzul la una din terasele din lungul tradiționalelor clădiri pe structură de lemn, trebuie să comandați până în ora 1 jumate – 2. Francezii țin la orele lor de repaus de după masa de prânz.

Notre-Dame-de-Strasbourg, Franta

Petite France, Strasbourg

Orăşelul Freiburg din Germania, la graniţa cu Franţa şi la câţiva km de Elveţia, îţi dă o stare de calm şi linişte. Nu ştiu dacă e de la sunetul apei ce curge prin canale înguste pe marginea trotuarelor, sau de la piaţa centrală, zonă pietonală, în care şi cei de la terase par să vorbească în şoaptă. La câţiva metri de piaţă este catedrala Freiburg, al cărei pavaj ce o înconjoară pare neatins, răsărind o iarbă verde-aprins printre pietre.

Freiburg, Germania

Freiburg, Germania

Ar fi meritat mai multe rânduri atât Strasbourg, cât şi Freiburg, dar şi noi am petrecut doar o zi în cele două, deşi sunt obiective să fi acoperit mai mult timp, sau măcar pentru starea de bine.

You Might Also Like

0 comments